Ziyaretçi haberleri

24.09.2013 11:52

ARPADERESİ KÖYÜNDE HACI UĞURLAMA

 
                

Arpaderesi halkından Ahmet ÖZÇELİK (Ziye Dayının Ahmet) ve eşi Döndü ÖZÇELİK 13 Eylül 2013 tarihinde Ankara Esenboğa havalimanından Hac için kabeye gidecek . 
HABERİN VE RESİMLERİN DEVAMI İÇİN

 

5 EYLÜL 2013 PERŞEMBE

ALPASLANIN ÜZÜMLERİ SÜPER

 
                           İlçemize Bağlı Alpaslan Kasabamızda üzümler olmuş, hemde çok kaliteli.  Eski köy tabir edilen mevkiide çekilmiş bir fotoğraf   üzümlerin ve manzaranın ne kadar güzel olduğunu gösteriyor.  Özlem  kardeşimiz üzüm bağlarına gitti, Rastgele bir üzüm dalına uzandı. Eline salkımı alıp, bizlere fotoğrafladı. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Biz gurbetteki hemşerilerede memleketine gelip bu tatlı üzümlerden yemek düşüyor.


ARPADERESİ HABER 2013 - TAŞOVA- AMASYA
 

26 AĞUSTOS 2013 PAZARTESI

ARPADERESİNDE ÜZÜMLER OLDU.

 
                    
                          ARPADERESİNDE ÜZÜMLER OLDU
         Arpaderesi Köyünde üzümler oldu. Bahar mevsiminde bağların kazılması haberini yapmıştık. Şimdide Üzümlerin olduğunu ve şeker gibi tadı hakkında haber yapıyoruz. Arpaderesinde şeker tadında üzümler var.
        Arpaderesi köyünün etrafındaki Kamişli yatağı ve Köyün üst bölgelerindeki ve Tekkedeki üzümler oldu. Havasından mıdır? suyundanmıdır? bilinmez ama Üzümlerin tadı bir başka, Üretimin az olması nedeniyle dışarıya gönderilememekte isede köyde yaşayan Arpadereliler bu doyumsuz tadı yaşıyorlar.
Kısacası Arpadereliler bal gibi sarı üzümleri, asmalardaki kızıl üzümleri, Bağlardaki kömür karası kara üzümleri doya doya yiyorlar, Gurbetten Köyümüze gelen akrabalarına ikram ediyorlar. Sakın Üzüm bağlarına Hücum etmeyiniz, sizede var. 
ARPADERESİHABER - 2013


 SİTE RESİMLERİ İÇİNTIKLAYINIZ. 
CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA
 

MEDYA TV MUHABİRİ SALİH TURGUT TAŞOVA VE KÖYLERİNDE ÇEKİMLER YAPTI.

 
           

 

          Medya TV İlçemiz ve Köylerinde çekimler yaptı. Amasyanın İlçeleri  Göynücek, Taşova ve diğer ilçelerinde hem Şenlikleri hemde  Yöremizdeki İnsanların yaşayışları, gelenek ve göreneklerimizi tanıtan çekimler yaptı. Taşova İlçesindeki Şenlik ve Şölenleri Medya TV ekibi ile tek tek gezip çekimler yapan TURGUT fırsat buldukça başta Arpaderesi olmak üzere, Yayladibi(Halamaz), Çaydibi (Kadadu),  Destek Kasabasında çekimler yaptı. Yöremizin gelenek ve göreneklerini her türlü yaşayış ve güzelliklerini Kameramanı ve ekibi ile kaydedip, montajlama çalışmaları bittiğinde Yöremizin Televizyonu MEDYA TV de yayınlanacaktır. Yayın Tarihi hakkında Salih TURGUT'un fesbook sayfasından ve Sitemiz aracılığı ile duyurulacaktır.
RESİMLERİN VE HABERİN
DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ
 

23 AĞUSTOS 2013 CUMA

17 AĞUSTOS 2013 CUMARTESI

SEMİHA ABLAMVE FATMA HALA İLE BERABERİZ.

 
Semiha ablamın evinde Akrabalarla beraberiz.
 

 
 


 
 



CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

RAMAZAN BAYRAMI BAYRAM ZİYARETLERİMİZ

 
CENNET BAHÇELERİNDEN BİR BAHÇE, YÜREKLERDEKİ DERİN SEVDA İŞTE ARPADERESİ ARPADERESİ KÖYÜ- TAŞOVA- AMASYA

EDİRNEDEKİ AKRABALARIMIZLA BULUŞTUK.

 


RIZA ATALAY' IN KIZKARDEŞİ GÜLÜŞAN HALAMIZIN KIZI FATMANIN TORUNLARI 
TUGAY VE TUMAY KURNAZIN FOTOĞRAFLARINI SİZ AKRABALARIMIZLA PAYLAŞIYORUZ.

FATMA HALA TORUNLARI İLE.
 

 

12 AĞUSTOS 2013 PAZARTESI

           Arefe gününden başlayan Arpaderelilerin proğramı ikindi namazını müteakip mezarlığıa ziyaretle başladı. Bayramın yaza gelmesi gurbetteki Arpaderelileri adeta köye  koşturdu. Bu sene ki Ramazan Bayramı Arpaderesinde çok yoğun ve kalabalıkdı. Sabah erkenden sabah namazına koşan köylülerimiz, bayram namazını camiimizde kıldılar. Namaz çıkışı yine yaş sırasına göre dizilidiler. bayramlaşma başladı. Herkesin yüzü gülüyordu. Camiinin dolup taşması ile Cami Bahçesine kilimler serildi. Bayram Namazı kılındı. Eller semaya açıldı. Arpadereliler çoşkulu bir kalabalıkla birbiri ile kucaklaştı. Camii önünden ayrılan, Yaşlı ve birbirlerinine bayram ziyaretlerine başladılar. Bayramda herkesin yüzü gülüyordu. Büyüklerin elleri öpüldü, Bayram ziyaretlerinde tatlı sohbetler edildi.

 

Ziyaretçilerinizin webstenizdeki yeni haberleriniz ve olaylarınız hakkında mümkün olabildiğince fazla bilgilenmesini sağlayın. Websitenizi güncel tutun ki ziyaretçileriniz sayfanızı düzenli olarak ziyaret etsinler. RSS bildirimleri kullanarak okuyucularınızın doğrudan yeni makaleleri almasını sağlayabilirsiniz.