ODUN ATEŞİNDE DEMLİ ÇAY.

13.10.2015 11:33

 Arpaderesinde çalışmak kadar yemek
yemek ve odun ateşinde çay içmek de önemlidir. özellikle havaların soğumasıyla
evlerde soğuk algınlığına ıhlamur çayı içilir. Arazide tarlada kırda bayırda
çalışırken iş görürken odun ateşinde demli çaylar demlenir ve yemeğin yanında
içilir.  Bir bardak çayda olsa oda bizim kültürümüzdür. Köyümüzün
kültürlerini sitemiz aracılığıyla tanıtacağız. Arpaderesinde yaz, kış odun
ateşinde çay kaynar. Evde sobanın üstünde, arazide üç tane taşı yan yana koyar
kara demlikte, bazen semaverde çaylarımız kaynar, hem içilir hem de gelene
gidene, misafire çaylarımız  ikram edilir.

ARPADERESİ HABER - 20145